JOINA

  • Black Facebook Icon
  • Black Spotify Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
Joina Canyet (Biure d'Empordà, 1996) és una artista empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Graduada en piano clàssic a l'Esmuc (2019), combina influències musicals molt diverses. En la vessant de pianista solista ha actuat a diversos festivals i cicles de clàssica arreu de Catalunya. Les seves referencies musicals han siguit molt diverses: des dels clàssics J.S.Bach, Scriabin, Schubert fins a artistes del panorama musical internacional actual com Anderson Paak, Nonamed, Mac Miller o Hiatus Kaiyote. 
No ha sigut fins els últims anys de carrera a l'Esmuc que totes aquestes influències i l'interès cap a la música moderna han anat agafant un dimensió pròpia i s'han unit en la vessant compositiva. Arrel d'un viatge a París l'estiu del 2016, que li permet tenir el temps i l'espai necessaris, decideix plasmar les seves reflexions i vivencies en forma de cançons.
 
El 2018 treu el seu àlbum debut, "Companyes", un disc de rap, molt íntim, clarament feminista i ple de força i sensibilitat. 
"Companyes" amb poc temps s'ha convertit en una de les proposta musicals emergent més destacades i aclamades dins el panorama musical català. Des de l'estrena del disc, el novembre del 2018 la Joina ha actuat en grans festivals com el Festival Strenes, el Festival Anòlia, l'Acústica de Figueres, el Festival Arts d'Estiu, el Mercat de Música Viva de Vic, i sales com el Jamobree o Luz de Gas. El novembre del 2019 participa de la final del Sona9 i se li otorga el premi joventut. 

COPYRIGHT © 2020 JOINA