Joina Canyet (Biure d'Empordà, 1996) és una artista empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Graduada en piano clàssic a l'Esmuc (2019), combina influències musicals molt diverses. Des dels cinc anys que el piano i la música l'han acompanyat de ben aprop. Els primers cursos de grau professional els va cursar a Figueres, amb la professora russa de piano Mila Kleiner i més tard va accedir al Conservatori de música de Girona amb el professor Gennady Dzubenko.
 
En la vessant de pianista solista ha actuat a diversos festivals i cicles de clàssica arreu de Catalunya i la península: II cicle Maria Vilardell Viñas, l'Auditori de Girona, Curs Internacional de música Isaac Albéniz de Camprodon, Concurs Maria Canals pianos al carrer, Museu Cerdà dins el Cicle de concerts de clàssica de Puigcerdà, Museo de Artes y Costumbres de Sevilla.
Les seves referents musicals han siguit molt diverses; J.S.Bach, A.Scriabin o Schubert han sigut la seva banda sonora durant molt de temps però combinades amb artistes molt més properes al món de la música moderna i el hip hop com Hocus Pocus, Anderson Paak, Richard Bona, D'Angelo, Keny Arkana, Speranza Spalding.
No ha sigut fins els últims anys de carrera a l'Esmuc que totes aquestes influències i el gust cap a la música moderna han anat agafat un dimensió pròpia i s'han fusionat amb la seva faceta com a intèrpret. En el moment que comença a indagar en el món de la composició, li fascina i tota aquesta unió li va creant poc a poc una nova mirada. 
Arrel d'un viatge a París l'estiu del 2016 que li permet tenir el temps i l'espai necessaris, decideix plasmar les seves reflexions i vivencies en forma de cançons. Poesies rapejades amb bases musicals que barregen el seu bagatge pianistic amb  hip hop, el jazz i l'electrònica. En aquesta recerca s'adona que la música és una eina escencial per expresar-se i li sorgeix la necessitat d'utilitzar-la com a altaveu per reivindicar la seva veu, com a dona en un món que ens invisibilitza i vulnera constantment.
Molt involucrada en la lluita feminista i els diversos moviments socials que s'han estat vivint a Barcelona durant els últims mesos, ajunta forces amb unes quantes companyes i decideixen gravar el videoclip del seu primer SINGLE. A principis d’abril del 2018 treu “El món és seu”, un tema que parla sobre una experiència d’assetjament sexual al carrer. A partir d’aquí i gràcies al suport de totes les companyes, s’embranca en una campanya de micromecenatge per a poder enregistrar, a finals de juliol, el seu primer disc que decideix titular Companyes.   
Des de l'estrena del disc, el novembre del 2018, sala La Nau de Barcelona (amb la Clara Peya i La Cris com artistes convidades) Companyes ja ha sonat a grans escenaris com el Festival Strenes de Girona, el Festival Anòlia d'Igualada, Festival Arts d'Estiu o l'Acústica de Figueres. El setembre del 2019 participarà en el Mercat de música Viva de Vic i a la Fira B de Mallorca.